Loader

Σπανακόπιτες με ανθότυρο ελιές και cranberries

2014-05-08
  • Yield: 24 τεμάχια
  • Prep Time: 2:00 ω
  • Cook Time: 30λ
  • Ready In: 2:30 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

8/5/14

Σπανακόπιτες με ανθότυρο ελιές και cranberries . Οι πιο ελαφριές ατομικές σπανακόπιτες που έχετε δοκιμάσει ποτέ, φτιαγμένες από τα χεράκια μας και μεγάλη διάρκεια συντήρησης στο ψυγείο μας, ώστε να είναι εύκαιρες, ανά πάσα στιγμή. Αγαπητές και από παιδιά για απογευματινό σνακ ή κολατσιό στο σχολείο.

assyrianspinachpies (1) assyrianspinachpies (4) assyrianspinachpies (6)

Συστατικά  

Για τη ζύμη:

8gr. μαγιά ξερή

2 φλιτζάνια χλιαρό νερό

½ κουταλιά της σούπας μαχλέπι ή κάρδαμο κοπανισμένο (προαιρετικά)

5 φλιτζάνια αλεύρι (περίπου)

2 κουταλιές ζάχαρη κοινή ή καστανή

Αλατοπίπερο

1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και επιπλέον για το άλειμμα

Για τη γέμιση:

500gr. σπανάκι ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Αλατοπίπερο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι cranberries ή σταφίδες, ψιλοκομμένα

¼ του φλιτζανιού κουκουνάρι

Χυμό ½ λεμονιού

200gr. ανθότυρο θρυμματισμένο

1/3 του φλιτζανιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες

Method

Step 1

Για τη ζύμη: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με τη μισή ζάχαρη και ρίχνουμε το ¼ του φλιτζανιού νερό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.

Step 2

Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη, ρίχνουμε το αλεύρι, αλατοπίπερο, το μαχλέπι ή το κάρδαμο και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα μαγιάς, το λάδι και το υπόλοιπο νερό και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.

Step 3

Στη συνέχεια ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια ενιαία ζύμη, ελαστική και υδαρή την οποία τοποθετούμε σε καθαρό μπολ , ελαφρά λαδωμένο. Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε για 1 ½ ώρα στην άκρη.

Step 4

Για τη γέμιση: Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε λίγο λίγο το σπανάκι, ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Step 5

Για το ψήσιμο και το σερβίρισμα: Μοιράζουμε το ζυμάρι σε 24 μπαλάκια και τα ανοίγουμε με πλάστη σε στρογγυλό σχήμα, πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο της ζύμης και το κλείνουμε προσεχτικά σε σχήμα μισοφέγγαρου. Πιέζουμε τις άκρες με τα δάχτυλα να κλείσουν καλά ώστε να μην βγει η γέμιση κατά το ψήσιμο.

Step 6

Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε ελαφρά με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *