Loader

Σπανακοπιτόψωμο

2015-07-09
  • Μερίδες: 6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:10 ω
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

9/7/15

Σπανακοπιτόψωμο ανεπανάληπτο σερβίρουμε σήμερα. Ούτε πίτα , ούτε ψωμί, απλά ένα θαύμα γεύσης. Δεν είναι κοπιαστικό, είναι εντυπωσιακό.

spinachfetabread (1) spinachfetabread (4)

Συστατικά

  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας baking powder
  • Αλατοπίπερο
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 2 αυγά
  • 2 ½ φλιτζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο
  • ¾ του φλιτζανιού γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • ¾ του φλιτζανιού γάλα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking,το σπανάκι, τη φέτα και αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ και ανακατεύουμε με το λάδι, το γάλα , την παρμεζάνα και το γιαούρτι.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το υγρό μείγμα(γάλα- γιαούρτι) στο στενό μείγμα (αλεύρι- σπανάκι) και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλα.

Βήμα 4

Το μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα για κέικ που έχουμε απλώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 70 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του ψωμιού για να τσεκάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να ξεφορμάρουμε, να κόψουμε σε φέτες και να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *