Loader

Σπαγγέτι aglio, olio e peperoncino

2013-07-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

 

Συστατικά  

500 gr σπαγγέτι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
5-6 μικρές καυτερές πιπερίτσες θρυμματισμένες

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα σπαγγέτι (ακόμη πιο νόστιμο γίνεται το πιάτο με λαζανάκι) για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Μόλις συμπληρωθεί ο χρόνος, διακόπτετε ακαριαία τον βρασμό χύνοντας στη κατσαρόλα ένα κύπελλο κρύο νερό. Σουρώνετε. Σε τηγανάκι βάζετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδα και, αφού ζεσταθεί (όχι όμως και να καπνίσει, προσοχή γιατί θα πικρίσει), ρίχνετε τις σκελίδες το σκόρδο κομμένες σε ροδέλες και την θρυμματισμένη καυτερή πιπερίτσα και τα αφήνετε για 3-4 λεπτά να δώσουν γεύση στο λάδι (πρέπει να μαραθούν καλά, χωρίς όμως να καβουρδιστούν). Σβήνετε το μάτι της κουζίνας. Ρίχνετε την πάστα στο τηγάνι. Ανακατεύετε για 1 λεπτό ώστε το αρωματισμένο λάδι να πάει παντού (ταυτόχρονα συμπληρώνεται και το μαγείρεμα του ζυμαρικού). Σερβίρετε σε βαθειά πιάτα και ρίχνετε από πάνω όσα μαραμμένα κομμάτια σκόρδου και καυτερής πιπερίτσας έχουν μείνει στο τηγάνι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.