Loader

Σούπα τραχανάς της καταιγίδας

2013-07-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1 ½ φλ.γλυκός τραχανάς

4φλ.χλιαρό νερό ή ζωμός κοτόπουλου

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κρεμμύδι ψιλ/νο

2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

2πράσα κομμένα  σε ροδέλες

1κ.γλ.μπούκοβο

Χυμός λεμονιού

1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη

1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα λαχανικά με λίγο νεράκι μέσα σε μια κατσαρόλα. Αχνίζουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τον τραχανά, το ζωμό, το μπούκοβο και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 20 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι, ραντίζουμε με λίγο λάδι και χυμό λεμονιού και αφήνουμε να στεαθεί 10 λεπτά. Σερβίρουμε τη ζούπα ζεστή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *