Loader

Σούπα με αρακά φιδέ και πέστο δυόσμου

2013-07-19
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

250γρ.αρακάς κατ.
3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
200γρ.φασολάκια κατ.
1καρότο κομμένο σε ροδέλες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.χυμός ντομάτας
2φωλιές φιδέ
1 1/2λίτρο ζωμό λαχανικών
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ
1/2ματσάκι δυόσμος
2σκελ.σκόρδο
50γρ.φουντούκια
50γρ.πεκορίνο τριμμένο
5κ.σ. λάδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε το πέστο. Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε. Το κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τα φασολάκια,τα καρότα και τον αρακά μέχρι να αρχίσουν να «τσιτσιρίζουν». Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Προσθετουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση. Βράζουμε άλλα 15 λεπτα και έπειτα ρίχνουμε το φιδέ για περίπου 12 λεπτά. Πριν το σβήσουμε ρίχνουμε μέσα το μισό πέστο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή μαζί με το υπόλοιπο πέστο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *