Loader

Σούπα κολοκύθα κάστανο

2014-12-25
  • Servings: 2
  • Prep Time: 45λ
  • Cook Time: 20λ
  • Ready In: 1:05 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

25/12/14

Σούπα κολοκύθα κάστανο για να ξεκινήσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας με γεύση και θρεπτική αξία.

chestsquashsoup (1) chestsquashsoup (4)

Ingredients

  • ½ κολοκύθα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Αλατοπίπερο
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

Method

Step 1

Τοποθετούμε την κολοκύθα με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω και την ραντίζουμε με λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε ε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30-35 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και την καθαρίζουμε από τη φλούδα. Την κόβουμε σε κομμάτια και την κρατάμε στην άκρη.

Step 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί. Σβήνουμε με το κονιάκ. Ρίχνουμε τα κάστανα και την κολοκύθα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό.

Step 3

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την πολτοποιούμε στο multi. Την βάζουμε πάλι στο σκεύος να πάρει ακόμα μια βράση και σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας επιπλέον λάδι αν θέλουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *