Loader

Σουβλάκια στο γκριλ με εξωτικό συνοδευτικό ανανά

2014-05-04
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

4/5/14

Σουβλάκια στο γκριλ με εξωτικό συνοδευτικό ανανά, για να ξεφύγουμε από τα κλασικά γιαουρτοντιπ ή μουσταρδοντιπ και κυρίως για να αρχίσουμε να μπαίνουμε σιγά σιγά σε πιο καλοκαιρινή διάθεση αφού το συγκεκριμένο φρούτο μας πάει σε μέρη μαγικά και ονειρεμένα που έχουν, τι άλλο; Θάλασσα!

pineapplerelish (5) pineapplerelish (3)

Συστατικά  

Για τα σουβλάκια:

6 χοιρινά σουβλάκια

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Θυμάρι

Πιτούλες για το σερβίρισμα

Για το συνοδευτικό ανανά:

½ φρέσκος ανανάς κομμένος σε κυβάκια

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας ξερά cranberries

1 πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο

1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού ή ξύδι από λευκό κρασί

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τα σουβλάκια: Ακουμπάμε τα σουβλάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και λίγο θυμάρι. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 220C για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Κάνουμε το ίδιο και με τις πιτούλες.

Βήμα 2

Για το συνοδευτικό ανανά: Βάζουμε όλα τα υλικά για το συνοδευτικό σε ένα κατσαρολάκι και σιγομαγειρεύουμε για 20- 25 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει για να το αποθηκεύσουμε σε βαζάκια που θα τοποθετήσουμε στο ψυγείο (ως και 2 εβδομάδες) ή το σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με τα σουβλάκια και τις πιτούλες.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *