Loader

Σουβλάκια με σάλτσα από τη μαρινάδα

2015-02-08
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

10/2/15

Σουβλάκια με σάλτσα από τη μαρινάδα. Σπιτικά σουβλάκια για να σερβίρουμε την Τσικνοπέμπτη για μεγάλες αλλά και μικρές παρέες.

sporkskew (1) sporkskew (5)

Συστατικά  

12 χοιρινά σουβλάκια

Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Για τη μαρινάδα:

Χυμό από 1 πορτοκάλι

Χυμό από 1 lime

2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας καυτερή σάλτσα (Sriracha sauce), προαιρετικά

1 κουταλιά της σούπας soya sauce

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ και περιχύνουμε με αυτή τα σουβλάκια. Καλύπτουμε και φυλάμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Βήμα 2

Την επόμενη στραγγίζουμε από τη μαρινάδα, χωρίς να την πετάξουμε και τα ακουμπάμε σε σχάρα που έχουμε τοποθετήσει σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 6 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά ή στα κάρβουνα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε τη μαρινάδα σε κατσαρολάκι και βράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει σε σάλτσα.

Βήμα 4

Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά ραντίζοντας με τη σάλτσα της μαρινάδας και μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *