Loader

Σουβλάκια με σάλτσα από τη μαρινάδα

2015-02-08
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

10/2/15

Σουβλάκια με σάλτσα από τη μαρινάδα. Σπιτικά σουβλάκια για να σερβίρουμε την Τσικνοπέμπτη για μεγάλες αλλά και μικρές παρέες.

sporkskew (1) sporkskew (5)

Συστατικά  

12 χοιρινά σουβλάκια

Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Για τη μαρινάδα:

Χυμό από 1 πορτοκάλι

Χυμό από 1 lime

2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας καυτερή σάλτσα (Sriracha sauce), προαιρετικά

1 κουταλιά της σούπας soya sauce

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Method

Step 1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ και περιχύνουμε με αυτή τα σουβλάκια. Καλύπτουμε και φυλάμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Step 2

Την επόμενη στραγγίζουμε από τη μαρινάδα, χωρίς να την πετάξουμε και τα ακουμπάμε σε σχάρα που έχουμε τοποθετήσει σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 6 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά ή στα κάρβουνα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Step 3

Μεταφέρουμε τη μαρινάδα σε κατσαρολάκι και βράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει σε σάλτσα.

Step 4

Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά ραντίζοντας με τη σάλτσα της μαρινάδας και μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *