Loader

Σολομός και πατάτες με κρούστα άνηθου

2015-01-22
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 35λ
  • Ready In: 50λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

22/1/15

Σολομός και πατάτες με κρούστα άνηθου. Ένα σερβίρισμα θρεπτικό και ντελικάτο για καθημερινό αλλά και επίσημο τραπέζι.

dillpotsalm (2) dillpotsalm (4)

Ingredients

  • 2 φέτες ή φιλέτα σολομού
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • ¼ του φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος και επιπλέον για το σολομό
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το ψήσιμο
  • 1 κουταλιά του γλυκού corn flour

Method

Step 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι με τη σκόνη σκόρδου, το αλατοπίπερο, τον άνηθο και το corn flour.

Step 2

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε όπως μας αρέσει, μαζί με τη φλούδα. Τις ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα άνηθου και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Step 3

Τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30-35 λεπτά.

Step 4

Εντωμεταξύ ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί το σολομό και τον αλατοπιπερώνουμε. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και το αλείφουμε με τα δάχτυλα πάνω στο ψάρι. Πασπαλίζουμε από πάνω όσο άνηθο μας αρέσει. Τα ψήνουμε και αυτά στο φούρνο για 15 λεπτά.

Step 5

Σερβίρουμε το σολομό σε πιάτα, μοιράζοντας τριγύρω τις πατάτες και πασπαλίζοντας με επιπλέον φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *