Loader

Σοκολατένιο ραβανί

2013-07-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

5αυγά
140γρ.ζάχαρη
140γρ.σιμιγδάλι ψιλό
70γρ.αλεύρι
100γρ.κουβερτούρα
Λίγο βούτυρο για το ταψί
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
300γρ.νερό
300γρ.ζάχαρη
1 λεμόνι κομμένο στη μέση

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα. Κατεβάζουμε τον κουβά του μίξερ από τη βάση και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι με το σιμιγδάλι.Τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το κομμένο λεμόνι σε ένα κατσαρολάκι. Το αφήνουμε να διαλυθεί η ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και να δέσει το σιρόπι. Μολις ψηθεί το γλυκό μας το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.