Loader

Σοκολατένιο ραβανί

2013-07-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

5αυγά
140γρ.ζάχαρη
140γρ.σιμιγδάλι ψιλό
70γρ.αλεύρι
100γρ.κουβερτούρα
Λίγο βούτυρο για το ταψί
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
300γρ.νερό
300γρ.ζάχαρη
1 λεμόνι κομμένο στη μέση

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα. Κατεβάζουμε τον κουβά του μίξερ από τη βάση και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι με το σιμιγδάλι.Τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το κομμένο λεμόνι σε ένα κατσαρολάκι. Το αφήνουμε να διαλυθεί η ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και να δέσει το σιρόπι. Μολις ψηθεί το γλυκό μας το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *