Loader

Σοκολατένιο αμυγδαλογλύκισμα

2013-08-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

130γρ.αμυγδαλόψιχα τρίμμα

4αυγά χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους

100γρ.βούτυρο και λίγο ακόμα για το ταψί

100γρ.κουβερτούρα

1κ.σ.κονιάκ

1φλ.ζάχαρη

1πρέζα αλάτι

Λίγο αλεύρι για το ταψί

 

 

λίγο άχνη ζάχαρη και κακάο για το τέλος

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν. Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα κροκάδια να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και το κονιάκ και κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ. Ανακατεύουμε το χτυπημένο μείγμα με τη μείγμα σοκολάτας. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι σε μαρέγκα και ρίχνουμε λίγη από αυτή στο υπόλοιπο μείγμα. Ανακατεύουμε ελαφρά. Κατόπιν προσθέτουμε και την υπόλοιπη και ανακατεύουμε πολύ πολύ απαλά. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε μια φόρμα που ανοίγει από το πλάι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με την άχνη και το κακάο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.