Loader

Σκορδάτο χοιρινό μπούτι στο slow cooker

2014-04-07
  • Servings: 3
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 6:00 ω
  • Ready In: 6:15 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

7/4/14

Σκορδάτο χοιρινό μπούτι στο slow cooker να μαγειρεύεται και εγώ να αλωνίζω τα πέριξ για δουλειές και ψώνια, ήταν αρκετό για να με κάνει να αισθανθώ πολύ περήφανη με την αγορά της συγκεκριμένης συσκευής. Τώρα που έχω αρχίσει να παίρνω το κολάι που λένε, έχω βρει πραγματικά τη χαρά μου με το slow cooker που απέκτησα . Περισσότερο όμως χαίρομαι που ήταν καλή επιλογή, αφού ήταν η πρώτη μου φορά που αγοράζω κάτι μέσω ίντερνετ και δεν σας κρύβω πως στην αρχή είχα τις επιφυλάξεις μου. Οι γνώσεις του καλού μου αλλά και η παρότρυνση του ήταν που με έπεισαν, γιατί το πιο σημαντικό τόσο σε τέτοιου είδους συναλλαγές αλλά και γενικότερα σε ότι καινούργιο κάνουμε είναι να έχουμε κάποιον που ξέρει να μας καθοδηγήσει σωστά. Αυτό το έχω γενικό κανόνα στη ζωή μου σε ότι και αν κάνω γιατί όπως λέει και αγαπημένος μου, η ημιμάθεια είναι χειρότερο της αμάθειας.

slgarlicpork (1) slgarlicpork (4)

Ingredients

  • 600gr. Μπούτι χοιρινό , κομμάτι χωρίς κόκαλο
  • 2 μικρά κρεμμύδια ολόκληρα
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • ½ κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ginger garlic paste ή ½ κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού πάπρικα
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη ή ½ κουταλιά του γλυκού spray λαδιού με peperoncino

Method

Step 1

Βάζουμε το κρέας σε βαθύ πιάτο και το πασπαλίζουμε με το θυμάρι, την πάπρικα, αλατοπίπερο και τη σκόνη τσίλι ή το spray λαδιού. Με καθαρά χέρια πασαλείβουμε να πάνε παντού τα υλικά.

Step 2

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο τον πάτο της συσκευής και με τα δάχτυλα αλείφουμε όλη την επιφάνεια. Ακουμπάμε το κρέας και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Συμπληρώνουμε 1/3 του φλιτζανιού νερό και κλείνουμε με το καπάκι.

Step 3

Ρυθμίζουμε τη συσκευή στο high και μαγειρεύουμε για 5 ½ - 6 ώρες. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *