Σκορδάτες πατάτες ογκρατέν με μανιτάρια
2013-06-06- Κουζίνα:Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρικής: 40λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
3μεγάλες πατάτες
2 σκελ.σκόρδο σε φετούλες
150γρ.μανιτάρια Portobello
100ml γάλα φρέσκο
200ml κρέμα γάλακτος
1κ.γλ.μουστάρδα πικάντικη
3κ.σ. μαιντανός ψιλ/νος
50γρ.γραβιέρα ή άλλο τυρί της επιλογής σας
Αλατοπίπερο
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Βράζουμε τις πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες μόλις κρυώσουν. Βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος φούρνου τις πατάτες και τα μανιτάρια. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε καλά το γάλα, το σκόρδο, την κρέμα γάλκτος, την μουστάρδα, τον μαιντανό και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με αυτό το φαγάκι μας και πασπαλίζουμε με το τυράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά.