Loader

Σιτσιλιάνικο κοκκινιστό κοτόπουλο με σταφίδες

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

Συστατικά  

 

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

3κ.σ. λάδι

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.δενδρολίβανο

2φλ.χυμός ντομάτας

Ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών

2κ.σ. σταφίδες ξανθές

1/2κ.γλ.ζάχαρη

1 κρεμμύδι ψιλ/νο

2 σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

Το χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού.

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε το ξύσμα, το αλατοπίπερο και το δεντδρολίβανο. Ρίχνουμε τη σάλτσα και το ζωμό και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσει , περίπου 30-35 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και τις σταφίδες και βράζουμε άλλα 10 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *