Loader

Σιροπιαστό γλυκό με τσουρέκι

2013-07-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

 

2τσουρεκάκια , περίπου 250γρ.

2κρέμες στιγμής με άρωμα βανίλια

2 1/2φλ.γάλα

1/2φλ.ζάχαρη

1φλ.νερό

50γρ.αμύγδαλα τριμμένα

Κανέλλα και γλυκό του κουταλιού κυδώνι για το στόλισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Θρυμματίζουμε τα τσουρέκια με τα χέρια και τα βάζουμε σε ταψάκι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη , για 15 λεπτά μετά από την πρώτη βράση. Βγάζουμε το τσουρέκι από το φούρνο και περιχύνουμε με το σιρόπι. Πασπαλίζουμε το αμύγδαλο και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε καλά το γάλα με την κρέμα στιγμής μέχρι να αποκτήσουν πηκτή μορφή και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο τσουρέκι. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και τοποθετούμε κουταλιές από το γλυκό κυδώνι σε διάφορα σημεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *