Loader

Σιγοψημένα ντοματάκια φούρνου

2014-08-25
  • Ποσότητα: 1 μεγάλο βάζο
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 3:00 ω
  • Έτοιμο σε: 3:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

25/8/14

Σιγοψημένα ντοματάκια φούρνου. Μια λύση για όσους δεν μπορούν να τις λιάσουν με τις ώρες. Χρησιμοποιούμε ντοματάκια, με όσο δυνατόν λιγότερα υγρά, μικρού μεγέθους, σαν τα ντοματίνια, τύπου βελανίδι, για ευκολότερο και πιο ευπαρουσίαστο αποτέλεσμα. Ευτυχώς είχα την ευκαιρία να ζήσω μια περίοδο της ζωής μου στην επαρχία και γεύτηκα το λιάσιμο της ντομάτας σε όλο της το μεγαλείο. Θυμάμαι το άγχος που είχα όταν έλειπα από το σπίτι και έβλεπα στον ουρανό απειλητικά σύννεφα βροχής. Έτρεχα σαν την τρελή να τα μαζέψω ή έπαιρνα τηλέφωνο να το κάνει όποιος βρισκόταν κάπου εκεί κοντά. Τώρα πλέον, απλά βρίσκω οικιακές λύσεις με το καλύτερο αποτέλεσμα και σας τις μεταφέρω, χωρίς μυστικά.

plumroastedtomatoes (1) plumroastedtomatoes (5)

 

Συστατικά

  • 14 ντοματάκια*
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
  • Χοντρό αλάτι
  • Φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε και κόβουμε τα ντοματάκια στα 2 ή στα 4, ανάλογα το μέγεθος. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

Βήμα 2

Ραντίζουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και αλατοπίπερο. Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 120C για 3 ώρες, μέχρι να ζαρώσουν και να στεγνώσουν.

Βήμα 3

Τα μεταφέρουμε σε πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για το σερβίρισμα, διασκορπίζοντας από πάνω τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Βήμα 4

Τα φυλάμε στο ψυγείο σε αεροστεγή συσκευασία και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε σάντουιτς, ζυμαρικά, σαλάτες ή σκέτα , σε πιατέλα με τυριά και κριτσίνια. *Υπολογίζουμε ½ κιλό ντοματάκια για 1 φλιτζάνι ντοματάκια έτοιμα προς χρήση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *