Loader

Σεφταλιές

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:20 ω
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

Συστατικά  

1 κιλό κιμά χοιρινό
½ κιλό μπόλια από χοιρινό ή αρνί
100 γρ τρίμμα ψωμιού
2 κρεμμύδια ξερά
1 αβγό
ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ.μαϊντανό
1 κ.σ.ρίγανη
½ κ.σ. δυόσμο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τη μπόλια στο νερό με λίγο λεμόνι για 1 ώρα για να ασπρίσει. Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, το τρίμμα ψωμιού, τα κρεμμύδια λειωμένα στο μούλτι, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και το αβγό. Ζυμώνουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βγάζουμε τη μπόλια από το νερό και τη στραγγίζουμε. Την κόβουμε σε μικρά κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος των σεφταλιών που θέλουμε να φτιάξουμε. Βάζουμε γέμιση σε κάθε κομμάτι μπόλιας και ψήνουμε στο φούρνο ή στο γκριλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *