Loader

Σελινόριζα σούπα με κρουτόν

2013-07-18
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 40λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

120 γρ. βούτυρο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

750 ml γάλα

1 λίτρο κρέμα γάλακτος

1 σελινόριζα, περίπου 500 γρ., καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

 

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ

2κ.σ.λάδι

6 φέτες ψωμιού του τοστ χωρίς την κόρα, σε κυβάκια

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1κ.σ.αρωματικά της αρεσκείας σας

Method

Step 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 60 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα κυβάκια σελινόριζας και αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε σιγανή φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Κατόπιν αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει και την πολτοποιούμε multi . πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. για να ετοιμάσουμε τα κρουτόν ,ρίχνουμε τα κυβάκια του ψωμιού σε ταψάκι και τα πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και το μυρωδικό ή τα μυρωδικά της αρεσκείας μας. Τα ραντίζουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε τα κρουτόν σε ψωμιέρα ή ξεχωριστό ατομικό μπολάκι μαζί με τη σούπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *