Loader

Σαφρανάτο ρύζι με γαλοπούλα και λαχανικά

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1φλ.αρωματικό ρύζι (thai,basmati,yasmin)

Μια πρέζα σαφράν

Αλατοπίπερο

3μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

2/3φλ.ανάμικτα λαχανικα κατ/να ,βρασμένα

1/3φλ.γαλοπούλα βραστή ψιλ/νη

Λάδι

Μαϊντανός ψιλ/νος για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ρίχνοντας στο νερό το σαφράν. Το κρατάμε στην άκρη και το ανακατεύουμε με τη γαλοπούλα και τα ανάμικτα λαχανικά. Εντωμεταξύ σοτάρουμε τα κολοκυθάκια σε ανντικολλητικό με λίγο λάδι, ίσα να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε από το τηγάνι σε απορροφητικό χαρτί να μαζέψει τα πολλά λάδια και τα ρίχνουμε στο ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με μπόλικο μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.