Loader

Σαλάτα ψητής γλυκοπατάτας

2014-10-19
  • Μερίδες: 1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

23/10/14

Σαλάτα ψητής γλυκοπατάτας με αυγό και σταφίδες. Μπαίνει σε μπολ για τη δουλειά, σερβίρεται κρύα ή ζεστή, για εύκολο γεύμα ή ελαφρύ δείπνο.

Συστατικά

  • 1 γλυκοπατάτα
  • 2 πομοντόρια ή μικρές ντομάτες, χαραγμένες βαθιά στα 4
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ,ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες ξανθές
  • 1 αυγό βραστό κομμένο στα 4 ή σε φετάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Μια πρέζα από: κουρκουμά, κύμινο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τσίλι σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μπαχαρικά. Πλένουμε και κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε φέτες στρογγυλές.

Βήμα 2

Τις ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ακουμπάμε επίσης τα πομοντόρια και την πιπεριά.

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά.

Βήμα 4

Τα μεταφέρουμε σε πιάτο και διασκορπίζουμε από πάνω τον μαϊντανό και τις σταφίδες. Τοποθετούμε δίπλα το αυγό και ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *