Loader

Σαλάτα με ψητή κολοκύθα και chilli dressing

2013-12-11
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

11/12/13

11,12,13,  σήμερα 11 12ΟΥ το 2013, το μενού έχει σαλάτα με ψητή κολοκύθα και chilli dressing. Βελούδινη , μελένια και πικάντικη. Συνοδεύω με αυτή τον ψητό σολομό μου, όπως θα μπορούσε να σταθεί σε ένα φιλέτο γαλοπούλας ή ψητά στο bbq. Είναι χειμωνιάτικη και με λίγη καρυδόψιχα, δενόμαστε και δεν καπνίζουμε για το υπόλοιπο της γευστικής μας πτήσης!

Συστατικά  

1 μέτρια κολοκύθα

2 πιπεριές Φλωρίνης

1 μέτριο κρεμμύδι

Καρυδόψιχα χοντροκομμένη για το σερβίρισμα

Για το dressing

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Χυμός 1 λεμονιού

1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα της αρεσκείας μας

1 κουταλιά του γλυκού sweet chilli sauce ή ότι αντίστοιχο έχουμε

1/3 της κουταλιάς του γλυκού καπνιστή πάπρικα

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε την κολοκύθα στα δυο και αφαιρούμε τα σπόρια. Την ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με ελαφρά βρεγμένη λαδόκολλα με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω.

Βήμα 2

Αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές και τις ακουμπάμε και αυτές στο ταψί. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες και τις ακουμπάμε δίπλα στα υπόλοιπα λαχανικά.

Βήμα 3

Ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250C για 30 λεπτά.

Βήμα 4

Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο βάζουμε τις πιπεριές αμέσως σε μια καθαρή nylon σακούλα τροφίμων και την κλείνουμε καλά.

Βήμα 5

Εντωμεταξύ χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing στο multi και το φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 6

Αφαιρούμε την πέτσα από τις πιπεριές και τις ψιλοκόβουμε. Τις βάζουμε σε βαθύ πιάτο μαζί με το κρεμμύδι και την ψίχα από την κολοκύθα. Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε ελαφρά και το φυλάμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή όλο το βράδυ.

Βήμα 7

Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με λίγη καρυδόψιχα. Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα. Σαν συνοδευτικό μαζί με κρέας, ψάρι , τυρί ή αυγά. Ή απλά σαν σαλάτα.

Προσαρμογή συνταγής :

http://rosas-yummy-yums.blogspot.gr/2008/10/roasted-pumpkin-bell-pepper-salad.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *