Σαλάτα μαυρομάτικα με γλασσαρισμένα καρότα
2013-07-02- Κουζίνα:Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρικής: 10λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
250γρ.φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα
3καρότα κομμένα σε ροδέλες
1/2φλ.σέλερι ψιλ/νο
3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
2κ.σ.βούτυρο
1κ.σ.ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
1/2φλ.λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.τζίντζερ σκόνη
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
1κ.γλ.μουστάρδα
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε τα καρότα.σωτάρετε καλά και ρίχνετε τη ζάχαρη. Ανακατεύετε και αφήνετε να καραμελώσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε σαλατιέρα πάνω από τα μαυρομάτικα. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σέλερι. Σε ένα βαζάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το dressing ,περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τη σαλάτα μας και σερβίρουμε.