Loader

Σαλάτα κριθάρι με ρόδι και ψητή κολοκύθα

2016-03-29
farropom (2)farropom (3)farropom (4)farropom (5)farropom (7)
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

2 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

30/3/16

Σαλάτα κριθάρι με ρόδι και ψητή κολοκύθα που μπορεί να σερβιριστεί κάλλιστα σαν συνοδευτικό για ψητό κρέας ή σαν κύριο γεύμα. Το κριθάρι είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών που βοηθούν στην καλή υγεία του εντέρου αλλά και ολόκληρου του οργανισμού. Βάλτε το στη διατροφή σας και θα με θυμηθείτε. Άλλωστε πλέον μπορείτε να το βρείτε στα ράφια όλων των σούπερ μάρκετ και άρα δεν υπάρχει λόγος να το αναβάλετε.

farropom (1) farropom (6)

Συστατικά  

1 μέτρια κολοκύθα

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

1 φλιτζάνι κριθάρι

1 φλιτζάνι σπόρια ροδιού

¼ του φλιτζανιού cranberries

¼ του φλιτζανιού καρυδόψιχα χοντροτριμμένη

1 ματσάκι ρόκα

Για το dressing:

1 μικρό κρεμμύδι

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα Dijon

Αλατοπίπερο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing και το φυλάμε στην άκρη.

Βήμα2

Πλένουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε φέτες. Τις απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 30-40 λεπτά.

Βήμα3

Εντωμεταξύ ξεπλένουμε το κριθάρι και το βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 30-40 λεπτά και το σουρώνουμε.

Βήμα4

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μισό dressinhg με το κριθάρι, τα cranberries και τα καρύδια. Απλώνουμε τη ρόκα χοντροκομμένη σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα κριθαριού.

Βήμα5

Ακουμπάμε τις φέτες της κολοκύθας πάνω στα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με dressing που έμεινε για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *