Loader

Σαγανάκι με μελιτζάνες και καπνιστό τυρί

2013-06-02
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 15λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

Συστατικά  

 

1μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε φέτες μακρόστενες

Λάδι

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη

1φλ.χυμός ντομάτας

1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο

Μαϊντανός ψιλ/νος

Αλατοπίπερο

1φλ.καπνιστό τυρί τριμμένο

πάπρικα

Method

Step 1

Τηγανίζουμε σε λάδι τις φέτες της μελιτζάνας και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο λάδι και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και λίγο νεράκι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο. Ακουμπάμε τις φέτες της μελιτζάνας σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε με τη σάλτσα να πάει παντού. Διασκορπίζουμε το τυρί και τον μαϊντανό και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί. Το σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο φρέσκο ψωμί και κόκκινο κρασί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *