Loader

Ρυζόγαλο με κρέμα γάλακτος

2013-08-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

500ml κρέμα γάλακτος (τα 50 τα κρατάμε για να τα διαλύσουμε με το κορν φλάουρ)
2/3φλ.ρύζι γλασέ
Φλούδα από μισό πορτοκάλι
2/3φλ.ζάχαρη
1κ.σ.κορν φλάουρ διαλυμένο στα 50ml από την κρέμα γάλακτος
Κανέλα και ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε κατσαρόλάκι το ρύζι με 1/φλ.νερό. αφήνουμε να το απορροφήσει σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη φλούδα του πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις το απορροφήσει αλλά κρατάει ακόμα λίγο υγρό για όταν θα φουσκώσει το ρύζι ρίχνουμε το κορν φλάουρ που διαλύσαμε με την κρέμα γάλακτος και κλείνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε 10 λεπτά και το μεταφέρουμε σε μπολάκια ατομικά. Τα πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Ρυζόγαλο με κρέμα γάλακτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *