Loader

Ρυζοσαλάτα με pesto κουνουπιδιού και καπνιστό σολομό

2015-01-24
  • Servings: 2-3
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 40λ
  • Ready In: 60λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

27/1/15

Ρυζοσαλάτα με pesto κουνουπιδιού και καπνιστό σολομό για σήμερα. Μια ρυζοσαλάτα με έντονη γεύση και ένα το πιο ιδιαίτερο pesto που έχετε δοκιμάσει ως τώρα.

citruspestobowl (4) citruspestobowl (5)

Συστατικά  

Για το pesto(2 φλιτζάνια):

2/3 του φλιτζανιού φύλλα βασιλικού

1 μικρό κουνουπίδι χωρισμένο σε μπουκετάκια

½ φλιτζάνι καρυδόψιχα

1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή όσο χρειαστεί

Χυμό από 2 μανταρίνια

Χυμό από ½ λεμόνι

Αλατοπίπερο

2 σκελίδες σκόρδο

1 μικρή καυτερή πιπεριά ή όσο προτιμάμε (προαιρετικά)

Για τη ρυζοσαλάτα(2-3 άτομα):

100gr. Καπνιστός σολομός

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

1 μικρή ρίζα φινόκιο κομμένη σε κυβάκια

1 φλιτζάνι κόκκινο ή άγριο ρύζι

1 φλιτζάνι από το pesto κουνουπιδιού ή ότι/ όσο προτιμάμε

Method

Step 1

Για το pesto: Διασκορπίζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το ραντίζουμε με λίγο από το λάδι.

Step 2

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά.

Step 3

Εντωμεταξύ χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το pesto στο multi. Προσθέτουμε λίγο λίγο το κουνουπίδι, προσθέτοντας αν θέλουμε επιπλέον λάδι.

Step 4

Για τη ρυζοσαλάτα: Ρίχνουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και το μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά. Το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.

Step 5

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε ελάχιστο λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ή wok και ρίχνουμε το φινόκιο και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 12-14 λεπτά ή ανάλογα πόσο ψημένα θέλουμε τα λαχανικά.

Step 6

Κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε στα λαχανικά το pesto. Ρίχνουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και διασκορπίζουμε από πάνω το σολομό, κομμένο σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *