Loader

Ρολάκια με σπανάκι και ανθότυρο

2013-06-17
-με-σπανάκι-και-ανθότυρο (1)-με-σπανάκι-και-ανθότυρο-1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:30 ω
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

400γρ.αλεύρι και επιπλέον για το άνοιγμα του φύλλου

75γρ.βούτυρο

250ml γάλα

25γρ.μαγιά ξερή

Αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

200γρ.τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

1/2κιλό σπανάκι χοντροκομμένο

1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1σκελ.σκόρδο λιωμένη

200γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο

2κ.σ.λάδι

Αλατοπίπερο

1αυγό για το άλειμμα

 

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το γάλα. Αφήνουμε να χλιαρύνουν και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι , το μείγμα μαγιάς και το αλάτι και σιγά σιγά ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε σε λαδωμένο μπολ να φουσκώσει για 2 ώρα καλυμμένο με πετσέτα. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλωκώσει. Ρίχνουμε το σπανάκι και το σκόρδο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 5-6 λεπτά μέχρι να μαραθεί καλά το σπανάκι και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε πολύ καλά με το ανθότυρο. Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε το ζυμάρι σε μακρόστενο φύλλο. Το αλείφουμε με την κρέμα τυριού. Ρίχνουμε τη γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε τη ζύμη σε ρολό. Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια πάχους όσο 2 ½ δάχτυλα περίπου και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, το ένα να ακουμπάει στο άλλο, κυκλικά. Χτυπάμε καλά το αυγό και αλείφουμε με αυτό τα ρολάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βγάζουμε από το ταψί για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *