Loader

Ριζότο με τραχανά

2013-08-03
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1φλ.τραχανάς ξινός
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1πράσο ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1μικρή ντομάτα τριμμένη
Λάδι
Αλατοπίπερο
1λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
1κ.σ.βούτυρο
Παρμεζάνα τριμμένη ή φέτα θρυμματισμένη για το σερβίρισμα(προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Ρίχνουμε τον τραχανά και συνεχίζουμε 2 λεπτά το σοτάρισμα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό,σε χαμηλή φωτιά, κάθε φορά που το απορροφάει όπως στο ριζότο. Προσθέτουμε τη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις τελειώσει ο ζωμός κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να «κάτσει» 2-3 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό με τυράκι της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.