Loader

Ριζότο με παντζάρια και καρύδια

2013-08-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1φλ.ρύζι για ριζότο

Λάδι

Αλατοπίπερο

2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

1/2φλ.λευκό κρασί

3φλ.ζωμός λαχανικών

2παντζάρια ελαφρά βρασμένα και πολτοποιημένα με λίγο από το νερό που έβρασαν

1κ.γλ.ginger σκόνη

1/4φλ.καρύδια

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε σε κατσαρολάκια με λάδι τα κρεμμύδια και ρίχνουμε το ρύζι. Το σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις το απορροφήσει ρίχνουμε τα παντζάρια και λίγο από το ζωμό κι αφήνουμε να σιγοβράσουν. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε ζωμό κάθε φορά που τον απορροφάει μέχρι να τελειώσει αλλά να έχει μείνει το ριζότο μας λίγο ζουμερό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το ginger. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σταθεί 5-10 λεπτά. Το σερβίρουμε διασκορπίζοντας από πάνω λίγα καρύδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.