Loader

Ριζότο με λιαστές ντομάτες γραβιέρα και λούντζα

2013-08-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

200γρ.ρύζι για ριζότο

15λιαστές ντομάτες ολόκληρες

100γρ.λούντζα σε φετάκια (καπνιστό χοιρινό Κύπρου ή άλλο παστό )

100γρ.γραβιέρα κομμένη σε λωρίδες

Αλατοπίπερο

1ποτήρι λευκό κρασί

2φλ.ζωμός λαχανικών

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζωμό σιγά σιγά κάθε φορά που το απορροφάει μέχρι να τελειώσει, περίπου 20 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κάτσει 2 λεπτά. Σερβίρουμε με 2-3 φέτες από τη γραβιέρα και τη λούντζα ή ότι παστό θέλετε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *