Loader

Ριζότο με κολοκυθάκια

2013-08-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1φλ.ρύζι για ριζότο
2-3 κολοκυθάκια μικρά τριμμένα
1κ.σ. εστραγκόν ξερό
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1λίτρο ζωμό λαχανικών
1 ποτ.κρασιού λευκό κρασί
Μυζήθρα τριμμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κολοκυθάκια. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το ρύζι αφού το ξεπλύνουμε λίγο και το ανακατεύουμε μέχρι να χρυσίσει. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις το απορροφήσει ρίχνουμε σιγά σιγά ζωμό, συμπληρώνοντας κάθε φορά που τελειώνει. Λίγο πριν το τέλος , πασπαλίζουμε με το εστραγκόν, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε πάλι μέσα στο κατσαρολάκι το μείγμα με τα κολοκυθάκια. Ανακατευούμε καλά, αφήνουμε ακόμα 10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με μπόλικη μυζήθρα και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *