Loader

Ρεβύθια στη γάστρα με πανσέτες και μανιτάρια portobello

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 2:00 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  


400γρ.ρεβύθια
800γρ.πανσέτες
200γρ.μανιτάρια Portobello
2 μέτρια κρεμμύδια
1φλ.λάδι
3 σκελ.σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
Αλατοπίπερο
1φλ.κόκκινο κρασί
2κ.σ. ζάχαρη
2κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια όλο το βράδυ. Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάμε στην άκρη το υγρό που έβρασαν. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Επίσης ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τοποθετούμε τα ρεβύθια στη γάστρα και από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τη δάφνη. Βάζουμε τις πανσέτες μας πάνω από τα υλικά και σε ένα βαζάκι ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι, το κρασί, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Περιχύνουμε με αυτό το φαγάκι μας. Ρίχνουμε και 1-2 φλιτζάνια από το νερό που βράσανε τα ρεβύθια. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε 2 ώρες στους 200C.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *