Loader

Ρεβύθια με τσίπουρο στο πήλινο

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:20 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

 

1 ½ φλ.ρεβύθια μουλιασμένα αποβραδίς

Λάδι

Αλατοπίπερο

1καυτερή πιπεριά αποξηραμένη

1ντομάτα τριμμένη

1κρεμμύδι τριμμένο

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1φλ.τσίπουρο

Χυμό 1 λεμονιού

1κλωνάρι θυμάρι και 1 κλωνάρι δενδρολίβανο τα φύλλα του

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε σε μπόλικο νερό τα ρεβύθια για 40 και τα ξαφρίζουμε. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε γάστρα ή πήλινο σκεύος φούρνου μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και νεράκι να τα καλύπτει. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά στους 200C. Το σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *