Loader

Ρεβύθια κοκκινιστά στη γάστρα

2013-06-13
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά

500 gr ρεβίθια

1 φλ. του τσαγιού λάδι

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3-4 ώριμες τομάτες, ψιλοκομμένες

1 κουτ. του γλυκού πελτέ

2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Από το προηγούμενο βράδυ ζεσταίνουμε περίπου 1.5 lt νερό, ρίχνουμε 1 κουτ. της σούπας αλάτι και προσθέτουμε τα ρεβίθια καθαρισμένα. Τα αφήνουμε στο νερό σκεπασμένα, μέχρι την επόμενη ημέρα το πρωϊ. Την επομένη, χύνουμε το νερό που τα έχουμε μουλιάσει, προσθέτουμε περίπου 1 lt νερό και τα βράζουμε για 45 λεπτά. Στο μεταξύ ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τη τομάτα, τον πελτέ, το καρότο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα προσθέτουμε και αυτά. Προσθέτoυμε 1 ποτήρι (του νερού) νερό, τα ανακατεύουμε και τα αναποδογυρίζουμε στην γάστρα. Τα ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Κατά διαστήματα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό. Στο τέλος το φαγητό πρέπει να μείνει με την σάλτσα και το λάδι. Προεραιτικά, πριν τα σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *