Loader

Ρεβυθοσαλάτα με ξερά φρούτα

2014-11-12
  • Servings: 2-3
  • Prep Time: 10λ
  • Ready In: 10λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

12/11/14

 Ρεβυθοσαλάτα με ξερά φρούτα για όσους συμπαθούν τα συγκεκριμένα όσπρια και ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους σερβιρίσματος και μαγειρέματος ή για όσους δεν τα εκτίμησαν ποτέ. Ιδού η ευκαιρία.

revithdriedfruits (1) revithdriedfruits (2)

Συστατικά  

 

1 ½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα

¼ του φλιτζανιού ξερά φρούτα της αρεσκείας μας (εγώ χρησιμοποίησα σύκα και κεράσια)

¼ του φλιτζανιού σέλερι ψιλοκομμένο

2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

¼ του φλιτζανιού πλούσια σος ταχίνι

Αλατοπίπερο

1 ματσάκι ρόκα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Method

Step 1

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως πάνω σε ρόκα, ραντίζοντας αν θέλουμε με επιπλέον λάδι ή χυμό λεμονιού.

Step 2

Μπορούμε επίσης να το σερβίρουμε μαζί με ρύζι λευκό ή σαν χορτοφαγική γέμιση για σαντουϊτς , πιέζοντας πρώτα ελαφρά τα ρεβίθια με πιρούνι, για να κάτσουν ομοιόμορφα τα υλικά ανάμεσα στις φέτες ψωμιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *