Loader

Ρατατουϊγ με ρεβίθια και κουσκούς

2013-07-19
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

 

Συστατικά  

 

2κρεμμύδια ψιλ/να

4σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

2κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες

1μελιτζάνα  κομμένη ζουλιέν

2κολοκυθάκια κομμένα ζουλιέν

2καρότα κομμένα ζουλιέν

Λάδι

Αλατοπίπερο

2ντομάτες ψιλ/νες

2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

1κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη

1κ.γλ.κάρυ σκόνη1/2κ.γλ.πιπέρι καγιέν

1φλ.μαγειρεμένα ρεβίθια

1φλ.κουσκούς

Οδηγίες

Βήμα 1

Μαγειρεύουμε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε άλλα 7 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον κόλιαντρο , το κάρυ, το πιπέρι καγιέν και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά , με κλειστό καπάκι για 30 λεπτά περίπου. Κλείνουμε το μάτι, ρίχνουμε το κουσκούς και τα ρεβίθια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *