Loader

Πρασόπιτσα

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:20 ω
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1κ.γλ.μέλι

1κ.σ.μαγιά

1/4φλ.χιαρό νερό

2/4φλ.μπύρα

2κ.σ.λάδι

1πρέζα αλάτι

3φλ.αλεύρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

2πράσα κομμένα σε ροδέλες

3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1κ.σ.θυμάρι

1/2κ.σ.εστραγκόν

Αλατοπίπερο

Λάδι

1 ½ φλ.γκούντα τριμμένο

1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε το μέλι με το νερό και τη μαγιά. Το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά. Ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι , την μπύρα και λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας. Ετοιμάζουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και την κρατάμε στην άκρη για 1 ώρα. Εντωμεταξύ σοτάρουμε σε αντικολλητικό με λίγο λάδι τα πράσα , τα φρέσκα και το ξερό κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί σε στρογγυλό σχήμα. Πασπαλίζουμε με το γκούντα και διασκορπίζουμε από πάνω το μείγμα πράσων. Αραδιάζουμε και τη φέτα. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το εστραγκόν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά. Την κόβουμε και την σερβίρουμε ζεστή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *