Loader

Πράσινες τηγανητές ντομάτες

2013-06-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

Συστατικά  

6πράσινες μεγάλες ντομάτες
200γρ.αλεύρι
150γρ.καλαμποκάλευρο
2αυγά
100γρ,σάλτσα πέστο
Αλατοπίπερο
Λάδι για το τηγάνισμα
Φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν 10 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά σε βαθύ μπωλ μαζί με 2 κουταλιές νερό. Πανάρουμε τις ντομάτες περνώντας τες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το καλαμποκάλευρο. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Μόλις τις βγάλουμε από το τηγάνι, τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και έπειτα σε πιατέλα. Σερβίρουμε με τη σάλτσα πέστο και φυλλαράκια βασιλικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.