Loader

Πράσινα φασολάκια με λιαστές ντομάτες pesto

2014-11-30
  • Ποσότητα: 1 μεγάλο φλιτζάνι
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

3/12/14

Πράσινα φασολάκια με λιαστές ντομάτες pesto. Ένα πράσινο pesto για να συνδυάσουμε τα αγαπημένα μας ζυμαρικά ή σαν άλειμμα σε φρεσκοψημένο ψωμί.

boardbeanpesto (1) boardbeanpesto (6)

Συστατικά

  • 200gr. Βρασμένα πράσινα φασολάκια
  • 3-4 λιαστές ντομάτες
  • ¼ του φλιτζανιού κουκουνάρι καβουρδισμένο ή ωμό
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • ¼ του φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή όσο χρειαστεί

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία κρέμα, όχι πουρέ. Συμπληρώνουμε αν χρειάζεται επιπλέον λάδι αν θέλουμε πιο ρευστό μείγμα και δοκιμάζουμε για επιπλέον αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Το σερβίρουμε σαν οποιοδήποτε πεστο και φυλάμε όσο περισσέψει στο ψυγείο, καλύπτοντας την επιφάνεια με λίγο λάδι για 2-3 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *