Loader

Πουρές από κουνουπίδι και καρότο

2013-07-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

2κ.σ.βούτυρο Light

2φλ.κουνουπίδι χωρισμένο σε φουντάκια

2μέτρια καρότα χοντροκομμένα

1σκελ.σκόρδο ψιλ/νο

1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο

3/4φλ.ζωμός λαχανικών

αλατοπίπερο

1/4φλ.διάφορα μυρωδικά ψιλ/να (φρέσκια ρίγανη, φρέσκος βασιλικός, φρέσκος μαϊντανός, φρέσκο θυμάρι, φρέσκο δενδρολίβανο)

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις πάρει βράση ο ζωμός χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 20 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το μεταφέρουμε στο multi. Τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή και τα μεταφέρουμε με λίγο ακόμα βούτυρο στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε να λιώσει και σερβίρουμε αμέσως με ψητό ή βραστό κρέας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *