Loader

Πολέντα με μανιτάρια

2013-06-07
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 20λ
  • Ready In: 35λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

Συστατικά  

•½ κιλό πολέντα
•2 μανιτάρια πορτομπέλο•5 μανιτάρια champignon
•5 αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
•1 lt ζωμό κότας
•100 γρ. παρμεζάνα
•1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•50 ml μαργαρίνη
•150 γρ. σπανάκι
•Ελαιόλαδο
•Φρέσκο θυμάρι
•Αλάτι και Πιπέρι

Method

Step 1

Για την πολέντα: Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον ζωμό κότας με ένα λίτρο νερό. Μόλις ο ζωμός αρχίσει να βράζει βάζουμε την πολέντα (χοντρό καλαμποκίσιο σιμιγδάλι) και την ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με το φουέ μέχρι να πιεί όλο το ζωμό και να γίνει ένας ωραίος πηχτός χυλός. Έπειτα ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και παρμεζάνα (αν θέλουμε) και είναι έτοιμη. Για τα μανιτάρια: Έχουμε βάλει σε μπωλάκι με νερό τα πορτσίνι για να μαλακώσουν για μισή με μία ώρα. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Σε τηγάνι ρίχνουμε στον πάτο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, προσθέτοντας ένα κλωνάρι θυμάρι. Αφού σωταριστούν προσθέτουμε στο τηγάνι αλάτι και πιπέρι, τη μαργαρίνη για να δέσει η σάλτσα, το σπανάκι και ζουμί από τα μανιτάρια πορτσίνι που θα δώσει νοστιμιά. Τοποθετούμε την πολέντα σε ένα βαθύ πιάτο κι από πάνω την σάλτσα με τα μανιτάρια που έχουμε ετοιμάσει. Προσθέτουμε φλύδες παρμεζάνας και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *