Loader

Πλιγούρι πιλάφι με ρεβίθια και pesto σέλερι

2015-05-16
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

19/5/15

Πλιγούρι πιλάφι με ρεβίθια και pesto σέλερι και μην σας φοβίσει καθόλου ότι πρόκειται για βαρύ πιάτο. Αντιθέτως είναι ιδανικό για ελαφρύ γεύμα και τρώγεται κρύο ,ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου με εξίσου ικανοποιητικό αποτέλεσμα, την απόλυτη απόλαυση.

pligouripesto (1) pligouripesto (4)

Συστατικά  

Για το pesto σέλερυ:

80gr. Καραμελωμένα αμύγδαλα

3-4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σέλερι

½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλατοπίπερο

180ml ελαιόλαδο και επιπλέον για τη συντήρηση

80gr. Παρμεζάνα τριμμένη

Για το πλιγούρι:

½ φλιτζάνι πλιγούρι

1 ½ φλιτζάνι ζωμός ή νερό

1 φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια

1 κουταλιά του γλυκού κύμινο

4 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

Αλατοπίπερο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι , κομμένο σε φέτες

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το pesto σέλερι: Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά στο multi μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο και ομοιόμορφο μείγμα. Το φυλάμε στο ψυγείο , καλύπτοντας την επιφάνεια με επιπλέον ελαιόλαδο για 3-4 ημέρες.

Βήμα 2

Για το πλιγούρι: Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα σκεύος της αρεσκείας μας και ρίχνουμε το κύμινο και το σκόρδο, για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις λιαστές ντομάτες και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια.

Βήμα 4

Ρίχνουμε το πλιγούρι, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε το ζωμό ή το νερό. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά.

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα ρεβύθια ,ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι.

Βήμα 6

Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας από το pesto που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *