Loader

Πλιγούρι με ρύζι

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

2φλ.πλιγούρι

1φλ.ρύζι για ριζότο

5φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

4σκελ.σκόρδο τουρσί (προαιρετικά)

2ντομάτες μέτριες τριμμένες

4κ.σ.λάδι

4φλ.ζωμός λαχανικών

Αλατοπίπερο

Φρέσκος μαϊντανός ψιλ/νος για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια να μαραθούν. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και το σκόρδο, αν το χρησιμοποιήσουμε, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό, ζεστό. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά και προσθέτουμε το πλιγούρι. Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε άλλα 10 λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι. Αφού σταθεί περίπου 20 λεπτά για να απορροφηθούν τα πολλά υγρά, σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με μπόλικο φρέσκο μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.