Loader

Πιπεριές κέρατο γεμιστές

2013-07-16
-κέρατο-γεμιστές-κέρατο-γεμιστές-1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 50λ
Βαθμολογία

(4 / 5)

4 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

6- πιπεριές κέρατο(διάφορα χρώματα)
1φλ.ρύζι γλασσέ
1 κρεμμύδι
1 σκελ.σκόρδο
½ ματσάκι μαιντανός
1 καρότο
1/2φλ.σταφίδες ξανθές
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2κ.γλ τζίντζερ τριμμένο
1/2κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1/2ποτήρι κόκκινο κρασί

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε 2-3 κ.σ. λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε εκεί το κρεμμύδι,το σκόρδο,τον μαιντανό και το καρότο, που έχουμε πολτοποιήσει στο Multi. Εννοείται πως μπορείτε απλά να τα ψιλοκόψετε. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το ρύζι, το αλατοπίπερο, την πάπρικα και το τζίντζερ, καθώς και λίγο νεράκι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις, μέχρι να μείνει με λίγα υγρά, όχι τελείως στεγνό.Ρίχνουμε και τις σταφίδες. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις ανοίγουμε από το καπάκι , χωρίς να το κόψουμε τελείως. Αδειάζουμε τα σπόρια και ξεπλένουμε. Γεμίζουμε με το μείγμα ρυζιού που ετοιμάσαμε και τις βάζουμε στη σειρά σε ένα ταψάκι. Περιχύνουμε με λίγο νεράκι και λίγο λαδάκι και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 200C

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *