Loader

Πιπεράτη σάλτσα με φασολάκια για ζυμαρικά

2013-07-30
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

 

250γρ.ζυμαρικά της αρεσκείας σας

Λάδι

Αλατοπίπερο

1φλ.πράσινα στρογγυλά φασολάκια βρασμένα και ψιλ/να

1φλ.χυμός ντομάτας

1/2πράσο

1καρότο μικρό

1μικρό κρεμμύδι

10ελιές πράσινες γεμιστές με πιπεριά ψιλ/νες

1κ.σ.βασιλικός ξερός

Τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το καρότο, το πράσο και το κρεμμύδι στο multi και τα τρίβουμε. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και τα σοτάρουμε. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε νεράκι, περίπου 1 ½ ποτήρι. Προσθέτουμε τις ελιές και τα φασολάκια και πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Σιγοβράζουμε 20 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με 2-3 γενναιόδωρες κουταλιές από τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με το τυρί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *