Loader

Πιλαφάκι με συκωτάκια

2013-08-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

200γρ.συκώτι μοσχαρίσιο ψιλ/νο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2κ.σ.σταφίδα μαύρη
Το χυμό `1 λεμονιού
2κ.σ.κουκουνάρι καβουρντισμένο
6βρασμένα και ψιλ/να κάστανα
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
1 ½ φλ.ρύζι για πιλάφι
1/2κ.γλ.κανέλα
1/2κ.γλ.μπαχάρι
4φλ.ζωμός κοτόπουλου

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και αφού πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το μισό ζωμό και σιγοβράζουμε περίπου 30 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπαχάρι και την κανέλα. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί περίπου 20 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το κουκουνάρι, τη σταφίδα, τα κάστανα, το χυμό λεμονιού και τον μαιντανό. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Το μεταφέρουμε σε στρογγυλή φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα για να το σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *