Loader

Πιλαφάκι με ξηρούς καρπούς και φρούτα

2013-08-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1φλ.ρύζι κίτρινο για πιλάφι
3κ.σ.βούτυρο
1/2φλ. αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα
1/4φλ. σταφίδες ξανθές
1/4φλ. δαμάσκηνα ξερά κομμένα στη μέση
1/2 κ.γλ. κανέλα
1/2κ.γλ. τζίντζερ
2κ.σ. μαιντανός ψιλ/νος
Αλατοπίπερο
1/2φλ. κονιάκ

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζω το ρυζάκι μου σύμφωνα με τις οδηγιές της συσκευασίας και προσθέστε 1 κουταλιά βούτυρο μόλις γίνει. Σκεπάστε το κατσαρολάκι σας με μια πετσέτα για να μαζέψει τους υδρατμούς και καπακώστε την. Βάλτε σε αντικολλητικό τηγάνι τις άλλες 2 κουταλιές βούτυρο και μόλις λιώσει ρίξτε τα αμύγδαλα,τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα, την κανέλα, το τζίντζερ, τον μαιντανό και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε. Σβήστε με το κονιάκ και αφήστε να απορροφήσει λίγο τα υγρά του. Ρίξτε το μέιγμα αυτό στο βούτυρο και ανακατέψτε καλά να πάει σε όλο το ρυζάκι μας. Βάλτε το σε φόρμα και ξεφορμάρετε το πριν το σερβίρετε. Καλή σας επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *