Loader

Πιλάφι με μανιτάρια και χαλούμι μέσα σε κολοκύθα

2013-08-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:10 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1Μικρή κολοκύθα αδειασμένη από την ψίχα

Λάδι

1/2κ.γλ.κανέλα

2γαρύφαλλα

2φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1κλωνάρι θυμάρι, τα φύλλα του

1/2φλ.ρύζι για πιλάφι

Αλατοπίπερο

1κ.σ.σταφίδες ξανθές

1/4φλ.χαλούμι σε κυβάκια (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ακουμπάμε τις άδεις κολοκύθες με κοίλη πλευρά προς τα κάτω, μέσα σε ένα αντικολλητικό ταψί. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το εσωτερικό τους. Τις κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα να αρωματιστεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ρίχνουμε το σκόρδο, το ρύζι, αλατοπίπερο και το θυμάρι και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι νεράκι και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 40 λεπτά. Το αφήνουμε να σταθεί δέκα λεπτά και ρίχνουμε το χαλούμι, αν το χρησιμοποιήσουμε και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε με το ρύζι τις κολοκύθες για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *