Loader

Πικάντικο thai ρύζι με σταφίδες και μανιτάρια

2013-08-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Λεμονάτος αρακάς με σελινόριζα

  • Σησαμένια μπισκότα με ταχίνι και βρώμη

Συστατικά  

 

2φλ.ρύζι thai

2κ.σ.λάδι

Αλατοπίπερο

1/3φλ.σταφίδες ξανθές

1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1/2κ.γλ.κανέλα

1/3κ.γλ.μοσχοκάρυδο

1/2κ.γ.τσίλι flakes

Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού

1κ.γλ.κουρκουμάς

4φλ.ζωμός λαχανικών

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα μανιτάρια 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ζωμό σιγά σιγά κάθε φορά που το απορροφάει. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τον κουρκουμά και τα chilly flakes. Προσθέτουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Μόλις τελειώσει ο ζωμός αφήνουμε να σιγοβράσει χωρίς να το πιεί τελείως και κλείνουμε το μάτι. Το αφήνουμε 4-5 λεπτά και σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.