Loader

Πικάντικος γαύρος στο φούρνο

2013-07-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1/2κιλό γαύρος καθαρισμένος
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νο
1 καυτερή πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2κ.σ.μηλόξιδο
2κ.σ.ζάχαρη καστανή
Αλατοπίπερο
4κ.σ.λάδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πολτοποιούμε στο multi την καυτερή πιπεριά, την κόκκινη πιπερια μαζί με το μηλόξιδο και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτάκια. Αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Απλώνουμε τον γαυρό μέσα σε ένα ταψάκι, τον έναν δίπλα στον άλλον και περιχύνουμε με τη σαλτσούλα που ετοιμάσαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *